Recept za rusku pitu



Sastojci:

• brasno     350g + 3 k
• pecivo     1 kesica
• vanilin secer     1 kesica 
• jaja     8 kom
• secer     300g
• cokolada     100g
• orasi     250g
• margarin     250g
• jaje     1 komad
• limun     1 komad

Priprema:

U posudi za mucenje umutiti margarin zumanjca i 100 grama secera u prahu.
Narandati koricu limuna i iscijediti sok pa dodati u smjesu stalno mijesajuci.Dodati brasno sa praskom za pecivo i nastaviti mijesanje radi kompaktnosti smjese.Tako dobijeno glatko tijesto podojeliti na pola.
U drugoj posudi za mijesanje  umutiti bjelanca u cvrst snijeg dodati 200g secera,mljevene orahe,rendanu cokoladu,3kasike brasna i vanilin secer.
U pleh koji ste oblozili papirom istresti prvi dijo tijesta pa poravnati istresti smjesu od bjelanaca pa na kraju drugi dio tijesta.Premazati umucenim jajetom i staviti da se pece 45 min. na 200 stepeni.

0 komentari:

Objavi komentar