Recept za puslica tortu



Sastojci:
 
• brašno     1 kašika
• jaja     10
• mleko     400 ml.
• šećer     700 gr.
• margarin     250 gr.
• šećer u prahu     250 gr.
• lešnik     300 gr.
• šlag     3 kesice
• puslice     10
• limun     1

Priprema:

Ispeci dvije kore i to:
5 bjelanaca , 280 grama secera i sok od pola limuna
Kore peci ( vise susiti) u rerni na 150 stepeni

Pjenasto umutiti 5 zumanjaca sa 4 kasike secera i dodati kasiku brasna sa malo mlijeka pa sve umuceno sjediniti sa ostatkom mliojek mai napraviti smjesu.Sve to kuhati na laganoj vatri dok se ne dobije krema. Skinuti sa vatre i dodati isprzene samljevene ljesnjake.
Umutiti preostalih pet zumanjaka sa secerom i margarinom i sve sjediniti sa prvodobijenom smjesom / kremom /
Slijedi filovanje i to kora fil kora fil slag pa ukrasiti puslicama i staviti u frizider na hladjenje ghdje se mora i cuivati.

0 komentari:

Objavi komentar