Recept za napolitanka tortu
Sastojci:
Za koru je potrebno:
.
• belanca 8
• šećer 8 kašika
• brašno 2 kašike
• mleveni orasi 10 kašoka
Za fil je potrebno
.
• žumanca 8
• šećer 8 kašika
• puding od vanile 4 kesice
• mleko 1300 ml
• margarin 300 gr
• prah šećer 300 gr
• natolitanke od lešnika 300 gr
• cokolade 150 gr
• šlag 100 gr
Nacin pripreme:
U posudu za mucenje istresti bjelanca u snijeg i stalmno muteci dodati secer, brasno i mljevene orahe.
Dobijenu masu istresamo u tepsiju oblozenu papirom i stavljamo u rernu na pecenje na 180 stepeni.
Dok se kora pece pripremamo fil . Pripremimo puding ( skuhamo ) prohladimo i dodamo umucena zumanjca sa secerom, Kada smo smjesu sjedinili dodajemo umuceni margarin sa secerom u prahu. Smjesu dobro ujednacimo i razdijelimo na dva dojela pa u jedan dodajemo izmrvljene napolitanke a u drugi cokoladu.
Filovati:
Kora filaod napolitanke fil od cokolade i na kraju slag.
0 komentari:
Objavi komentar