Recept za napolitanka tortu



Sastojci:  
  
Za koru je potrebno:
   .
• belanca     8
• šećer     8 kašika
• brašno     2 kašike
• mleveni orasi     10 kašoka

Za fil je potrebno
.
• žumanca     8
• šećer     8 kašika
• puding od vanile     4 kesice
• mleko     1300 ml
• margarin     300 gr
• prah šećer     300 gr
• natolitanke od lešnika     300 gr
• cokolade     150 gr
• šlag     100 gr

Nacin pripreme:

U posudu za mucenje istresti bjelanca u snijeg i stalmno muteci dodati secer, brasno i mljevene orahe.
Dobijenu masu istresamo u tepsiju oblozenu papirom i stavljamo u rernu na pecenje na 180 stepeni.
 Dok se kora pece pripremamo fil . Pripremimo puding ( skuhamo ) prohladimo i dodamo umucena zumanjca sa secerom, Kada smo smjesu sjedinili dodajemo umuceni margarin sa secerom u prahu. Smjesu dobro ujednacimo i razdijelimo na dva dojela pa u jedan dodajemo izmrvljene napolitanke a u drugi cokoladu.
Filovati:
Kora filaod napolitanke fil od cokolade i na kraju slag.

0 komentari:

Objavi komentar