Recept za MOSKVA tortu



Sastojci:  
 
• kore   

 • secer     12 kasika
• ml.orasi     300 gr .
• belanca     12 komada
• brasno     3 kasike
• ml.keks     3 kasike

• fil     .


• slatka pavlaka     1 l
• visnje bez kostica     300 gr
• seckani ananas     300 gr
• zumanca     12 komada
• secer     12 kasika
• mleko     50 ml
• brasno     1 kasika
• margari(u sve se mesa)     375 gr
• secer u prahu     2 kasike

Priprema:
Potrebne su tri kore koje se prave:
 Izmutiti 4 belanceta, pa dodati 4 kašike šećera, 100 g mlevenih oraha, 1 kašiku brašna i jednu kašiku mlevenog keksa. Sipati u tepsiju obloženu papirom za pečenje i staviti da se peče oko 15 minuta na 180 stepeni, (zavisi od rerne).


Priprema fila:
  Izmutiti 12 žumanceta sa 12 kašika šećera i staviti da se kuva na pari. Posebno u mleko izmutiti kašiku brašna, pa dodati žumancima. Kuvati još malo dok se ne zgusne. Onda skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Posebno izmutiti puter sa šećerom u prahu, pa sve zajedno mutiti sa ohlađenim filom. Fil podeliti na dva veća dela i jedan manji koji ostaje za skroz gornji sloj.

Slaganje torte:

 Prvu koru premazati filom, pa po njoj rasporediti višnje iz kompota. Višnje premazati tankim slojem umućene slatke pavlake, pa staviti drugu koru. Preko nje opet staviti fil, a preko fila seckani ananas. Opet premazati tankim slojem slatke pavlake. Saviti i treću koru, premazati je najmanjim delom fila, a na kraju celu tortu ukrasiti ostatkom umućene slatke pavlake.

0 komentari:

Objavi komentar