Recept za MOSKVA tortu
Sastojci:
• kore
• secer 12 kasika
• ml.orasi 300 gr .
• belanca 12 komada
• brasno 3 kasike
• ml.keks 3 kasike
• fil .
• slatka pavlaka 1 l
• visnje bez kostica 300 gr
• seckani ananas 300 gr
• zumanca 12 komada
• secer 12 kasika
• mleko 50 ml
• brasno 1 kasika
• margari(u sve se mesa) 375 gr
• secer u prahu 2 kasike
Priprema:
Potrebne su tri kore koje se prave:
Izmutiti 4 belanceta, pa dodati 4 kašike šećera, 100 g mlevenih oraha, 1 kašiku brašna i jednu kašiku mlevenog keksa. Sipati u tepsiju obloženu papirom za pečenje i staviti da se peče oko 15 minuta na 180 stepeni, (zavisi od rerne).
Priprema fila:
Izmutiti 12 žumanceta sa 12 kašika šećera i staviti da se kuva na pari. Posebno u mleko izmutiti kašiku brašna, pa dodati žumancima. Kuvati još malo dok se ne zgusne. Onda skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Posebno izmutiti puter sa šećerom u prahu, pa sve zajedno mutiti sa ohlađenim filom. Fil podeliti na dva veća dela i jedan manji koji ostaje za skroz gornji sloj.
Slaganje torte:
Prvu koru premazati filom, pa po njoj rasporediti višnje iz kompota. Višnje premazati tankim slojem umućene slatke pavlake, pa staviti drugu koru. Preko nje opet staviti fil, a preko fila seckani ananas. Opet premazati tankim slojem slatke pavlake. Saviti i treću koru, premazati je najmanjim delom fila, a na kraju celu tortu ukrasiti ostatkom umućene slatke pavlake.
0 komentari:
Objavi komentar