Recept za lijenu pitu sa jabukama



Sastojci:

• brasno     500gr   
• margarin     250gr
• secer     250gr
• prasak za pecivo     1kesica
• vanilin secer     2kesice
• nakisele jabuke     1,5 kg
• jaje     1 kom
• zumance     2kom
• secer     250gr
• cimet     po zelji

Priprema:

Omeksati margarin , dodati jaje 2 zumanjceta, secer prasak za pšecivo, brasno i kesicu vanilije te umutiti glatko tijesto.

Tijesto podijeliti u dva jednaka dijela pa jedan dio razviti i postaviti u pripremčjen pleh tako da ga pokrije.
Jabuke izrendati i ocijediti te posuti i rasporediti po tijestu. Posuti sa secerom, cimetom i vbanilin secerom te preko toga rasporediti i rastanjiti drugi dio tijesta.
Staviti u zagrijanu pecnicu na 200 stepeni ipeci oko 45  minuta.
Ohladjenu isjeci na kocke i posuti secerom u prahu.

0 komentari:

Objavi komentar