Recept za lijenu pitu sa jabukama
Sastojci:
• brasno 500gr
• margarin 250gr
• secer 250gr
• prasak za pecivo 1kesica
• vanilin secer 2kesice
• nakisele jabuke 1,5 kg
• jaje 1 kom
• zumance 2kom
• secer 250gr
• cimet po zelji
Priprema:
Omeksati margarin , dodati jaje 2 zumanjceta, secer prasak za pšecivo, brasno i kesicu vanilije te umutiti glatko tijesto.
Tijesto podijeliti u dva jednaka dijela pa jedan dio razviti i postaviti u pripremčjen pleh tako da ga pokrije.
Jabuke izrendati i ocijediti te posuti i rasporediti po tijestu. Posuti sa secerom, cimetom i vbanilin secerom te preko toga rasporediti i rastanjiti drugi dio tijesta.
Staviti u zagrijanu pecnicu na 200 stepeni ipeci oko 45 minuta.
Ohladjenu isjeci na kocke i posuti secerom u prahu.
0 komentari:
Objavi komentar