Recept za kapri tortu



Sastojci:

• Kasike brasna     14
 • Margarin     1
• Jagode     1/2 kg
• Kasike griza     5
• Jaja     10
• Mleka     1 l
• Pudinga od jagode     3
• Cokolade     100 g
• Kasika sirce     1
• Secera     1/2 kg
• Slag krema     200 g

Priprema:

Priprema kore.

U posudi za muce nje umutiti 10 bjelanjaka sa 20 kasika secera , 5 kasika griza, 4 kasike brasna i kasikom sirceta.
Sipati u pleh za pecenje i sraviti u rernu.
Kada je kora gotova izvaditi i ostaviti sa strane.

Priprema fila: U posudu za mucenje nasuti casu od jogurta vode 5 kasika secera pola kilograma jagoda i staviti da provri. U medjuvremenu u mutiti 3 pudinga od jagode sa 10 kasika secera sa malo manje od pola litra vode. Sipati u jagode i kada se zgusne preliti preko kore.

Drugi fil se priprema tako sto se umuti 10 zumanjaca sa 15 kasika secerai 10 kasika brasna i sve to saspe u litar mliojeka i prokuhati.Skinutu sa sporeta dodati 100 grama cokolade.
Kada se fil ohladi umutiti omeksani margarin i preliti preko prvog fila.

Kompletnu tortu premazati slagom i po zelji ukrasiti.

0 komentari:

Objavi komentar