RECEPT ZA DOMACE TULUMBE
Sastojci:
• JAJA 5kom
• SECER 1kg
• BRASNO OSTRO 500g
• ULJE 1dc
• VODA 0,5 L
• prstohvat soli
SASTOJCI ZA SERBE
SECER 1KG
VODA O,5 L
LIMUN JEDAN
ZA PRZENJE 1L ULJA
Priprema:
U serpu staviti vodu , secer i ulje i poklopiti pa da prokuha.Kada je prokuhalo dodaje se brasno muz mijesanje da se sto vise brasno napari i nakupi vode. Skinuti sa vatre i nastaviti mijesati dok se ne dobije jedinstvena homogena smjesa,
Dok mijesate tijesto moze i rukama ako mozete podnijeti i kad se vec umlacilo dodati umucena jaja i stalno mijesati dok se ne dobije kremasta smjkesa.
U medjuvremenu staviti serpu sa uljem da se dobro zagrije pa smjesom puniti spric za tulumbe i istiskati na ulje i sjeci na zeljenu velicinu,
Posto ste vec ranije pripremili serbe od vode , secera i limuna treba ga dobro ohladiti.
Kada su tulumbe gotove vade se i odmah ubacuju u hladno serbe.
Vaditi tulumbe i metatiu tepsiju a serbe na hladjenje za nove tulimbe. Postupak se ponavlja dok se ne utrosi smjesa.
Kasnije tuluimbe politi preostalim serbetom i cuvati na hladnom.
0 komentari:
Objavi komentar