RECEPT ZA DOMACE TULUMBE



Sastojci:  

• JAJA     5kom
• SECER     1kg
• BRASNO OSTRO     500g
• ULJE     1dc
• VODA     0,5 L
• prstohvat soli   

SASTOJCI ZA SERBE
 SECER 1KG
 VODA O,5 L
 LIMUN JEDAN
 ZA PRZENJE 1L ULJA


Priprema:


U serpu staviti vodu , secer i ulje i poklopiti pa da prokuha.Kada je prokuhalo dodaje se brasno muz mijesanje da se sto vise brasno napari i nakupi vode. Skinuti sa vatre i nastaviti mijesati dok se ne dobije jedinstvena homogena smjesa,
Dok mijesate tijesto moze i rukama ako mozete podnijeti i kad se vec umlacilo dodati umucena jaja i stalno mijesati dok se ne dobije kremasta smjkesa.
U medjuvremenu staviti serpu sa uljem da se dobro zagrije pa  smjesom puniti spric za tulumbe i istiskati na ulje i sjeci na zeljenu velicinu,
Posto ste vec ranije pripremili serbe od vode , secera i limuna treba ga dobro ohladiti.
Kada su tulumbe gotove vade se i odmah ubacuju u hladno serbe.
Vaditi tulumbe i metatiu tepsiju a serbe na hladjenje za nove tulimbe. Postupak se ponavlja dok se ne utrosi smjesa.
Kasnije tuluimbe politi preostalim serbetom i cuvati na hladnom.

0 komentari:

Objavi komentar