Recept za cokoladnu tortu



Sastojci:   

• brašno     5 kasika
• prašak za pecivo     1/2
• jaja     10 komada
• šećer     10 kasika
• kakao     2 kasike
• margarina     250 gr
• čokolada za kuvanje     200 gr
• šlag krem od cokolade     1


Priprema:

Umutiti 5 bjelanaca sa 5 kasika secera u cvrstu pjenu pa muteci dodati zumanjca, 2 kasike kakaoa i pola praska za pecivo.
Ispeci koru ohladiti i podijeliti u 2 dijela ( rasjeci je napola)

U posudi za mucenje umutiti 5 bjelanaca sa secerom pjnasto. Posebno umutiti margarin sa 5 zumanjaca i u to dodati istopljenu cokoladu na pari.
Obje smjese sjediniti.
Staviti prvu koru pa politi serbetom ili sokom pa pola fila raspporediti i premazati pa drugu koru pa fil i na kraju slag.

0 komentari:

Objavi komentar