
Posto je jako zahvalan ili kao glavno jelo ili prilog krompir kada se dobro pripremi nikad nije obrukao.ž
Zato vam predlazemo jos jedan neobican nacin pripreme a to je harmonika nacin koji je potekao iz Svedske.
Za njegovu pripremu nije potrebno mnogo nekoliko krompirova ( posebno su zahvalni mladi ) , malo maslinova ulja, cesmo bijelog luka, so biber i po zelji vlasac ili svjezi persun.
Krompir sa tanjom korom dobro operite pa razrezite poput harmonike.
U drugoj posudi zagrijte malo maslinova ulja i stavite izdrobljeni bijeli luk i malo ruzmarina.
Krompir koji ste pripremili za pecenje prelijete tom smjesom pa posolite pobiberite i stavite da se pece oko sat na 180 stepeni.
U malo ulja i ruzmaria stavite maslaca i zagrijte da skoro provri pa prelijte peceni krompir i pospite sa persunom.
Pogledajte i upute u videu:
0 komentari:
Objavi komentar