Piletina, parmezan i poseban začin – najbolja kombinacija ikada

bombonice

Poznato je da masna, pogotovo pohovana hrana loše utiče na naš organizam. Ali ponekad, možemo sebi da dozvolimo po koji grešni gurmanluk, pogotovo ako je u pitanju domaća varijanta koju lako i brzo možemo spremiti u svojoj kuhinji.
Ove pileće bombice sa parmezanom i belim lukom će vas ostaviti bez reči.
Sastojci:
– Pileći file
– Kačkavalj
– 1 šoljica brašna
– 2 jajeta
– 1/2 šoljice parmezana
– 1 kašika belog luka u prahu
– 1 kašika seckanog peršuna
– 1 kašičica bibera
Priprema:
Pomešajte brašno, parmezan, biber, peršun i beli luk. U drugoj posudi umutite jaja. Isecite parče filea, prosecite ga nožem, a potom u „džep” koji ste napravili stavite parče kačkavalja. Zagrejte ulje u tiganju. Svako parče piletine sa sirom uvaljajte u brašno sa začinima, zatim u umućena jaja, potom ponovo u brašno. Pržite sa svih strana dok ne porumeni. Izvadite piletinu na tanjir i po želji dodajte još parmezana, a zatim služite uz omiljeni sos.

0 komentari:

Objavi komentar