Ova biljka privlači novac, evo na kom mestu u kući treba odmah da je stavite


Za japansko drvo novca, poznatije još kao krasula, vezuje se verovanje da privlači novac.

Osim u japanskoj kulturi, ovo verovanje su prihvatili uskoro u Kini, a zatim i u celom svetu. Kako bi zaista privlačio novac, po feng šuiu bi trebalo da se postavi odmah pored ulaznih vrata.

Jedan od najpoznatijih feng šui iscelitelja negativne energija u domu su bujne, zelene biljke koje će doneti ne samo pozitivne vibracije, već – veruje se – i bogatstvo. Prema nekim verovanjima istočnjačkih učitelja, naime, postoje biljke koje privlače energiju bogatstva i blagostanja.

Takva je i krasula. Japansko drvo novca, kod nas poznata i kao parac, latinski naziv "Crassula ovata", je biljka koja nosi mnoge nazive ali svuda je poznata kao biljka koja, u skladu sa pravilima feng šuija, donosi novac u dom gde se gaji.

Veruje se da prisustvo biljke novca u prostoriji pozitivno utiče na posao. Zato su odličan izbor za kancelarije, a u nekim azijskim zemljama se čak prenosi sa kolena na koleno.

Feng šui preporučuje da se krasula drži sa desne strane ulaznih vrata kako bi privukla energiju novca. Potiče iz južne Afrike, dosta je otporna i ne napadaju je štetočine. Može da se kupi u Srbiji i to po veoma povoljnim cenama.

Održava se slično kao kaktusi, u zemlji koja sadrži dosta peska, šljunka i lomljene cigle, a ne traži mnogo vode. Krasula je biljka kojoj pogoduje svetlo mesto, ako nema dovoljno svetla listovi će biti bledi, a biljka će se izdužiti. Ali, nemojte dozvoliti da je prži sunce preko stakla.

Ako je biljka od proljeća do kasne jeseni vani sunce joj neće škoditi, a možete je i ukopati u zemlju zajedno s loncem. Na jesen kad počnu hladne noći ispod 10 stepeni potrebno je uneti u kuću ali ne odgovara joj prezimljavanje u jako zagrejanom prostoru jer tada ne može ostvariti pravo doba mirovanja, a često dolazi do opadanja listova.

Tokom doba rasta umereno je zalivajte, a zimi veoma malo tek svakih desetak dana. Presađujte je svake druge godine.

0 komentari:

Objavi komentar