Čaj od koprive liječi i najjaču glavobolju
Znate onaj bolni osjećaj kada vas “stisne” jaka glavobolja i najradije biste udarali glavom o zid?
Ima boljih rješenja koji mogu dovesti do olakšanja i otklanjanja boli.
Pijte čaj od koprive.
U biljnoj medicini čaj od koprive se koristi generacijama i to za bolesti jetre i žući, za poremećaje sna, kod tumora slezene, za trbušne grčeve, bolesti pluća itd.
Topli čaj od koprive pomoći će kod glavobolje. Pijte dvije do tri šoljice čaja od koprive na dan i, prema iskustvima mnogih koji na raznim forumima o zdravlju pišu svoja iskustva, ljekovita svojstva koprive “potjerat će” glavobolju, ali i pomoći u sprečavanju pojavi novih.
Možete piti 1 čašu čaja od koprive svaki dan tokom cijele godine, radi prevencije. Čaj od koprive također je blagotvoran kod virusnih i bakterijskih infekcija. Kopriva, čiji su svi dijelovi biljke ljekoviti, obiluje željezom pa je odličan izbor za liječenje anemije.
Ono po čemu je posebno poznata, kopriva je najbolja ljekovita biljka za čišćenje krvi, a djeluje i na gušteraču i snižava razinu šećera u krvi štoje posebno “zahvalno” u procesu gubitka neželjenih kilograma.
Kopriva liječi upale urinarnog trakta i stimulira rad crijeva, a koristi se i u procesu detoksikacije. Uspješna je i u liječenju vodene bolesti, a posebice se preporučuje kod raznih bolesti krvi.


0 komentari:

Objavi komentar