Deset savjeta za laku noć

Deset savjeta za laku noć

San ne donosi samo opuštanje i spokoj za tijelo i dušu nego je i nezamjenjiv eliksir ljepote. Otkrivamo vam najvažnije i najdragocjenije tajne vezane za san i ljepotu.
1. Kratko i duboko
Koliko prosječno spavate noću? Prema najnovijim spoznajama, posve nam je dovoljno već pet, maksimalno šest sati sna, ako je on neometan.
2. Stimulacija
Prije odlaska u krpe kratko prohodajte bosih nogu. To stimulira refleksne zone za uspavljivanje.
3. Trik za seksi snove
Magično će privuci erotske noćne pustolovine: ležeći na leđima u krevetu, prekrstite noge i ostanite tako tri minute. Tako će energija poteći u centre za nasladu i začiniti vam snove.
4. Bistar pogled
Ujutro su vam oči natekle? Nastojte, ako ikako možete, uvijek spavati na leđima, što će spriječiti nakupljanje tekućine u predjelu lica.
5. Naveče: light!
Posljednji obrok u danu treba biti lagan (npr. voće, šnita hljeba ili neki drugi lako probavljivi ugljikohidrat). Prste dalje od salate! Ona je teško probavljiva pa će opteretiti želudac i crijeva.
6. Koža voli rani odlazak u krevet
Naša koža radi u smjenama: od 17 sati ubrzava se dioba stanica i ona se počinje regenerirati. Oko 23 sata ubacuje za jednu brzinu više, a tek nakon 2 sata ujutro počinje raditi punim kapacitetima. Sve to za ten koji će zablistati na jutarnjem suncu...
7. Mirisne esencije
Mirisna svijeća stvoriće ugodnu klimu u vašem ambijentu, kao i aromalampica s eteričnim uljem. Ne zaboravite ugasiti!
8. Feng shui
Optimalan položaj: krevet postavljen uzglavljem prema zidu, pogled je prema vratima.
9. Dobar pritisak
Predlažemo akupresuru umjesto brojenja ovčica: kažiprstima prvo s obje strane izmasirajte sljepoočnice, a zatim kružnim pokretima i sredinu čela.
10. Napitak za uspavljivanje
Crni je čaj stimulativan. Pametnije je uzeti valerijan, hmelj, matičnjak ili kamilicu, koji uravnotežuju i jačaju živce.

0 komentari:

Objavi komentar